Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Big
Carrera
Cars
Fisher-Price
Hape
Hot Wheels
Scalextric
Smoby
Vilac
Police
Polistil
Trex
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Lelut24
Poista kaikki suodattimet

Autoradat

150 tuotetta 3 kaupasta
< Edellinen

Autoradoilla kilpailee isät ja pojat

Autoradoilla kiitävät ohjattavat autot ovat jokaisen pienen pojan haave ja unelma. Autoradoilla voi ottaa omia ennätyksiä sekä jännittäviä kisoja kaverin kanssa. Yleensä autoradat saavat myös isommat pojat innostumaan taas leikeistä: klassiset autoradat saavat paitsi teinit myös isät innostumaan taas autoilemisesta!

Autoratoja on ollut poikien leluina jo vuosikymmeniä, mutta ne on kehittyneet melkoisesti alkuajoista. Autoradat ovat olleet ja ovat edelleenkin melko herkkiä, niisä oleva sähkötekniikka on mikroskooppisen pientä ja siksi herkkää rikkoontumaan. Halvemmat autorataversiot eivät meinaa kertää muutamaa ajoa kauempaa, siksi autorataan kannattaakin satsata silloin kun sen aikoo hankkia.

Autoratojen klassikko Scalextric

Autoratojen klassikko on Scalextric, joka on kehittänyt autoradan leluna huippuunsa. Scalextricin radat tarjoavat aivan omanlaisensa elämysmaailman. Scalextricin autoradoista pystyy rakentamaan monikaistaisen kisapaikan, jossa supernopeilla autoilla kisataan tosissaan. Autoja ohjataan liipaisimen tyyppisellä ohjaimella, jossa on nappi myös kaistanvaihtoon, mikäli sellainen tiessä on. Jokainen auto kulkee omaa kaistaansa eivätkä ne voi välillä hypätä toiselle kaistalle.

Scalextricin autoratavalikoima on viime vuosina laajentunut eri teemoilla: nyt on mahdollista kilpailla Star Wars autoilla, monsterautoilla ja Bugateilla. Autoratoihin on myös mahdollista ostaa lisävarusteina ja osina kaikkia autoja sekäratojen laajennuksia sekä kaikkia radan osia. Näin rata on erittäin pitkäikäinen, sillä rikkoontuneen osan voi korvata uudella.

Autorata on myös joululahjaklassikko

Perinteisesti autorata on annettu lahjaksi jouluna, jolloin perheen pojat ja miksei tytötkin viettävät koko joulun ajan autoradan ääressä kisaillen. Markkinoilla on myös muita hintaluokaltaan ehkä edullisempia, mutta ei välttämättä yhtä kestäviä autoratoja kuin Scaletxtric. Esimerkiksi Carrera Go autoradat ovat hyviä ensimmäisiksi radoiksi, ja niitä voi käyttää myös pienemmät lapset. Näihin ratoihin on saatavilla esimerkiksi suosittuja Disneyn Cars -autoja.

Kallis autorata kannattaakin hankkia siinä vaiheessa, kun lapset vielä innostuvat autoista, mutta ovat kuitenkin jo sen verran isoja etteivät hajota autoratojen ja autojen herkkiä osia. Sähköllä toimivat autot eivät muutenkaan sovi aivan pienten lasten käyttöön, sillä suuhun pantuna ne voivat olla vaarallisia.

Autoradat lapsille

Autoradat ja junaradat ovat suosittuja leluja varsinkin poikien keskuudessa. Pienoisautoilu on suosittua. Pienoisautoiluun sisältyvät autoratojen lisäksi kauko-ohjattavat autot. Pienoisautoilusta on tullut suosittu harrastus. Harrastuksesta innostuvat niin lapset kuin aikuisetkin. Brio ja Scalextric autoratoja löytyy lapsile netistä esim. Lekmeristä Lelut24:sta tai Stockmannin leluosastolta.

Autolelut ovat mieluisia lelulahjoja. Autoratoja ja junaratoja valmistavat mm. Scalextric ja Brio. Scalextric autoradat toimivat sähköllä ja ovat laadukkaasti ja ammattitaitoisesti valmistettuja. Scalextric autoradat kehittyvät jatkuvasti ja nykyisin joissain malleissa on nappi, jota painamalla auto vaihtaa kaistaa. Scalextric autoradoilla on pitkät perinteet ja historia. Ensimmäiset autoradat valmistettiin jo 1950-luvulla, jolloin autorataa esiteltiin lelunäyttelyssä Englannissa.

Autoradat ovat hyvä lahjaidea lapsille2000-luvulla Scalextric autoradat ovat läpikäyneet suuria muutoksia. Autoratoja on kehitetty entisestään ja muotoilua on muutettu. 2004 markkinoille tuli Scalextric Sport Digital, jonka avulla voidaan järjestää miniatyyrirallikisoja, kun neljä autoa voi ajaa samalla radalla ja vaihtaa rataa erikoisnappulan avulla. Scalextric-autoradat ovat suosittuja leluja, mutta myös monet harrastelijat ostavat niitä. Scalextric autoratoja on käytetty jopa elokuvien kuvauksissa miniatyyrimalleina. Scalextric julkaisee nykyisin jopa videopelejä ja on täten laajentanut markkinoitaan entisestään.

Kuuluisan BBC sarjan Top Gearin reportteri James May on Scalextric autoratojen fani. Hänen suunnitelmissaan oli rakentaa maailman suurin Scalextric autorata, joka olisi miniatyyriversio Brooklandin ralliradasta. Suunnitelma toteutettiin vuonna 2009 ja pituudeltaan kyseinen autorata oli lähes viisi kilometriä pitkä.

Brio on ruotsalainen puuleluvalmistaja, jolla on pitkät perinteet. Brio perustettiin jo 1800-luvun lopulla Ruotsin pikkukaupungissa Boaltissa. Nykyisin Brion pääkonttori sijaitsee Etelä-Ruotsissa Malmössa. Brio perusti vuonna 1984 lelumuseon Brio Lekoseumin. Lelumuseossa on näytteillä Brio-lelujen lisäksi muiden leluvalmistajien leluja kuten Barbeja. Lelumuseossa kannustetaan leikkimistä, ja vierailevat lapset saavat leikkiä lelumuseon leluilla. Suurin osa Brion leluista valmistetaan nykyisin Kiinassa ruotsalaisten laatustandardien ja perinteiden mukaisesti.

Puujunat ja junaradat ovat Brion suosituimpia leluja. Junaradat on valmistettu puusta, ja ne ovat lujaa tekoa. Brio valmistaa nykyään junaratojen lisäksi myös esimerkiksi lastenvaunuja. Brion puiset rautatiet koostuvat erillisistä rataosuuksista, jotka lapsi voi itse koota haluamansa näköiseksi radaksi. Brio- junarataan voi ostaa lisäosia. Nykyisin markkinoilla on myös edistynyt laajennussetti, jossa on mukana risteyspaloja ja muita hienouksia. Brio- junarataan saa ostettua jopa rataylikäytävän, puomit, riippusillan ja seikkailutunnelin. Brion puurautateillä on jo yli 40 vuoden perinteet, ja se on vieläkin suosittu lasten lelu. Brio valmistaa lelunsa laadukkaasti, ja niillä on turvallista leikkiä. Brio junaradalla voivat leikkiä kaikenikäiset lapset. Ikähaarukka on yleensä 1 - 7 vuoden ympärillä.

Autoradat ja junaradat ovat hyviä leluhankintoja ja tuovat varmasti jatkuvaa iloa lapselle. Leikkiminen on tärkeää lapsen aivojen kehityksen ja mielikuvituksen kannalta. Lapsen kuuluu saada olla lapsi ja nauttia leikkimisestä. Leikkikalut auttavat lasta leikkimään. Leikillä on suuri merkitys lapsen kehityksessä, ja lasten leikkikaluja on säilynyt muinaisista ajoista saakka.

Ennen lelut yleensä tehtiin itse kotitekoisista materiaaleista, kuten kankaista ja puusta. Nuket ja eläimet ovat kautta aikain olleet suosittuja leluja. Leikkikaluteollisuudella on kuitenkin pitkät perinteet. On löytynyt todisteita saksalaisista leikkikalujen valmistajista jo 1500-luvulta. Nykyisin maailman suurin lelujen valmistaja on yhdysvaltalainen Mattel. Tunnetuimpia leluja ovat Barbit, hyrrät, jojot, nuket ja leikkiaseet. Nykyisin suosittuja ovat myös autoradat ja junaradat.

Autoradoista lapsille lyhyesti

  • Autoradat ovat mieluisia leluja varsinkin pojille. Scalextric on yksi tunnetuimmista autoratoja valmistavista yrityksistä. Scalextricin autoradat ovat sähköllä toimivia
  • Brio on ruotsalainen pääsääntöisesti puuleluja valmistava yritys, jonka suosituimpia leluja ovat mitä luultavimmin puiset junaradat.
  • Leikkiminen ja lelut ovat tärkeä osa lapsen elämää. Leluja on monenlaisia. Nykyisin mieluisia leluja ovat Barbien ja pehmolelujen lisäksi erilaiset autoradat
Siirry alkuun