Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Clementoni
Club Petz
Dinosaur
FurReal Friends
Hexbug
Jewelpet
Kidz Delight
Silverlit
Star Wars
Summertime
Teksta
Zhu Zhu Pets
Furreal
Monsters
Zuru
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
CDON lelut
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Interaktiiviset lelut

68 tuotetta 4 kaupasta

Interaktiiviset lelut liikkuvat itse

Interaktiiviset lelut ovat tänä päivänä suositumpia kuin koskaan: viimeisten vuosien aikana joulun suosituimmaksi leluksi on aina yltänyt interaktiivinen lelu. Näistä leluista löytyy mieluisia lahjoja sekä pienemmille että isommille lapsille.

Interaktiivisilla leluilla tarkoitetaan kaikenlaisia leluja, jotka pystyvät itse liikkumaan, ääntämään sekä toimimaan jonkinlaisessa vuorovaikutuksessa lapsen tai toisten lelujen kanssa.Yksinkertaisimmillaan interaktiivinen lelu on haukkuva ja liikkuva koira tai silitettäessä kehräävä lelukissa. Pikkukissat ja -koirat ovat olleet etenkin tyttöjen suosikkeja jo parikymmentä vuotta. Vuosikymmenien varrelta tuttuja pikkukavereita ovat FurReal, Wagalong ja Animagic -pehmokoirat ja -kissat.

Lelurobotit on uusin juttu

Kaksi vuotta sitten Suomenkin kauppoihin ilmestyi lelurobotteja, jotka ampaisivat heti suosikkilistojen kärkeen. Joulun 2014 suosituimmaksi lahjaksi nousi Teksta-robottikoira, joka kykeni kaikenlaisiin toimintoihin ihan itsekseen ja käskystä. Nyt Teksta-robottieläinsarja on laajentunut kissoilla ja pikkukoirilla sekä toimintoja on tullut paljon lisää. Robottikoira reagoi itsekseen ääniin, käskyihin, kosketukseen, ilmavirtaan ja liikkeeseen. Robottikoiran sisään on rakennettu "äly", pieni tietokone, johon kaikki ärsykkeet on ohjelmoitu. Ärsykkeitä lelurobotti aistii lelun eri puolilla olevilla anturoilla.

Samana vuonna erittäin suosittu lelu oli myös robottipehmo Furby, jonka kanssa pystyi keskustelemaan ja siihen pystyy olemaan kontaktissa myös älypuhelimen kautta.

Pikkuötökät reagoivat toisiinsa

Hexbug merkkiset pikkuötökät ovat olleet jo vuosia pienten poikien suosikkeja. Hexbugit ovat pieniä noin kolmen senttimetrin pituisia tuhatjalkaisia, hämähäkkejä tai muita ötököitä, joiden toimintaperiaate on todella yksinkertainen. Ne oikeastaan vain tärisevät, ja tärinä saa niiden kumiset jalat kuljettamaan niitä eteenpäin. Ötökät reagoivat kuitenkin kosketukseen, joten kun se törmää esteeseen se vaihtaa samantien suuntaa. Ötökät toimivat pienillä pattereilla.

Hexbugeille on olemassa erilaisia temppuratoja, mutta poikien parasta huvia on kuitenkin laittaa ötökät tappelemaan keskenään. Nämä hauskat kisat on helposti toteutettavissa vaikka lattialla tai pyöreän reunallisen tarjottimen päällä.

Roboleluja tytöille

Interaktiivisten lelujen skaala laajenee joka vuosi. Uusinta uutta ovat robokalat, jotka ovat varsinkin tyttöjen mieleen. RoboFish-leluissa on ihania merenneitoja ja värikkäitä kilpikonnia, jotka uivat vedessä kuin oikeat vedenelävät ja reagoivat toisiinsa. RoboFish -lelut ovat pieniä, reilun 10 senttimetrin pituisia, joten ne ovat erittäin hauskoja kavereita illan kylpyhetkiin. UIvat lelurobotit toimivat paristoilla.

Interaktiiviset lelut lyhyesti

  • Interaktiiviset lelut ovat olleet jo vuosia leluista suosituimpia
  • Interaktiivisten lelujen skaala on laajentunut erilaisilla robottileluilla ja leluroboteilla
  • Interaktiivisia leluja on tarjolla kaikenikäisille lapsille

Lelurobotit tuo uusia ulottuvuuksia leikkiin

Robotisaatio on tunkenut ihmisten arkeen: lelut ovat yhä useammin robotteja! Erilaisten lelurobottien suosio kasvaa huimaa vauhtia ja tiputtaa perinteisten lelujen, kuten nukkejen ja pehmolelujen, myyntiä.

Lelurobotit löivät Suomessa ensi kerran kunnolla läpi joulumyynnissä 2013, jolloin lelurobotit loppuivat useimpien tavaratalojen leluhyllyistä. Erityisen suosittu oli Robottikoira Teksta sekä robottipehmo Furby, joita molempia myytiin joulun aikaan huimat määrät. Robottikoiraa ei saanut enää joulun alusviikoilla ollenkaan.

Robottileluilla tarkoitetaan leluja, jotka toimivat itsekseen ja reagoivat ympäristöön eri tavoin. Reaktiot tapahtuvat esimerkiksi kosketuksen, äänen, liikkeen tai ilmavirran perusteella. Erilaiset radio-ohjattavat lelut eivät siis ole robotteja, koska näitä ohjataan itse eikä näissä leluissa itsessään ole ”älyä”. Robottilelu toimii siis itsekseen, siihen on rakennettu sisään pieni tietokone, jonka älyn perusteella robotti toimii. Ärsykkeet kulkeutuvat älyyn erilaisten antureiden perusteella, joita on eri puolilla lelua.

Lelurobotin toimintaperiaate on siis sama kuin esimerkiksi robotti-imureilla tai ruohonleikkureilla. Lelut ovat edullisempia, joten niissä älytekniikka on yksinkertaistetussa muodossa. Monesti lelurobotteihin voi myös yhdistää muun älytekniikan, esimerkiksi sitä voi ohjata tabletilla tai älypuhelimella bluetoothin avulla.

Hexbug -robottiötökät ensimmäisiä robottileluja

Ensimmäisten lelurobottien joukossa tulivat Suomen markkinoille Hexbug-robottiötökät, pienen pienet leluötökät, jotka muistuttavat pientä matoa, hämähäkkiä ja tuhatjalkaista. Ötökän toimintaperiaate on erittäin yksinkertainen: ötökkä toimii pattereilla ja se liikkuu eteenpäin. Se reagoi kuitenkin kosketukseen, joten jos se törmää esteeseen se vaihtaa nopeasti suuntaa.

Samalla tavalla ovat toimineet esimerkiksi Zhu Zhu -pets hamsterit ja monet lelukoirat ja kissat, joten sinänsä Hexbugsit eivät vielä vielä lelurobotiikkaa paljonkaan eteenpäin. Pikku ötökät ovat kuitenkin varsinkin poikien keskuudessa erittäin suosittuja, sillä eri väriset ötökät voi laittaa taistelemaan keskenään tai niillä voi pitää ”juoksukilpailuja” sitä varten myytävillä radoilla.

Robottikoira ja muita kivoja robotteja

Viime joulun hittilelu robottikoira Teksta toimii pattereilla ja sen toimintaperiaate on periaatteessa sama kuin muillakin liikkuvilla lelukoirilla. Se reagoi erilaisiin ärsykkeisiin: sen kanssa voi jutella, se tulee iloiseksi kun sitä silittää, se järsii luuta ja heittää voltin. Ekstraa aiempaan robottilelulla on ”luonne” ja ”tunteet”. Jos koiraa ei silitä tai ruoki, se muuttuu vähitellen surullisen näköiseksi. Silittämällä asia korjaantuu pian: koiran silmät tulevat iloisiksi. Koira tunnistaa pimeän, joten se menee itse nukkumaan pimeällä. Se vastaa erilaisilla äänillä erilaisiin puheisiin ja tulee luokse huudettaessa nimeltä.

Robottikoiraa voi myös ohjailla tabletilla bluetoothin avulla. Näin koiralle saa lisää toimintoja, sitä voi ruokkia enemmän jne. Lisäksi koira keskustelee ja reagoi lajitovereihinsa. Robottikoira tanssii muusiikin tahdissa.

Toinen joulun 2014 suosikkilelu oli Furby-robottipehmo, jonka idea on lähinnä älytekniikan hyödyntämisessä. Tablettiin tai älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla pehmoa voi tanssittaa, jutteluttaa, leikittää jne. Furby pehmo toimii myös tavallisen lelun tavoin vastaamalla ärsykkeisiin, voita sille tulee.

Taistelurobotit

On myös olemassa erilaisia lelurobotteja taistelua varten. Hämähäkkejä ja muita ötököitä, autoja sekä ”oikean” robotin näköisiä robottileluja. Näitä voi joko ohjailla älytekniikalla tai ne voi laittaa toimimaan oman älytekniikkansa mukaisesti. Esimerkiksi robotit voi laittaa taistelemaan keskenään. Tällöin niille voi antaa komentoja, mutta lelut tekevät itse valinnat mihin suuntaan lähtevät ja mitä tekevät.

Lelurobotit lyhyesti:

- Lelurobottien suosio kasvaa huimaa vauhtia ja imee kiinnostusta perinteisistä leluista

- Lelurobotti toimii oman tekniikkansa varassa ulkopuolelta tulevien ärsykkeiden perusteella

- Usein leluroboteille voi antaa käskyjä tai niitä voi ohjata bluetoothin avulla

- Joulun 2014 hittilelut olivat robottikoira Teksta ja robottipehmo Furby

Lelurobotti videot

Hauska kotivideo lelurobotin ja koiranpennun taistelusta. Kumpi voittaa?! 

Liikkuvat pehmokoirat ja -kissat ovat olleet lasten joululahjalistojen kärjessä vuosikymmeniä. Ja mikä onkaan ihanampaa kuin oma pieni kissan tai koiranpentu, joka tottelee mitä käsketään eikä kuitenkaan koskaan sotke eikä kasva isoksi!

Maailman suloisin koiranpentu on sellainen, joka istuu käskystä ja lopettaa haukkumisen kun komennat sitä. Se kävelee kauniisti perässä hihnassa ja ojentaa tassua kun pyydät. Tällainen koiranpentu on esimerkiksi lelukoira Hugo, joka on täynnä ääni- ja tuntosensoreita, joiden kautta se reagoi ääniin ja kosketukseen.

Hugo haukkuu innostuneena ja heiluttaa häntäänsä, kun sen päätä silitetään. Kun kosket sen suuhun, se murisee. Kun taputat käsiäsi se haukkuu innostuneena ja heiluttaa häntääntä. Kun laitat sen makuulle se alkaa nukkua ja kuorsata. Kun unohdat sen etkä leiki sen kanssa kolmeen minuuttiin se alkaa ulvoa ja siitä hetken päästä laskee päänsä tassujen varaan ja nukahtaa.

Lelukoira tai kissa on erittäin hauskaa ja aktiivista seuraa pienellekin lapselle! Aivan vuoden ikäinen saattaa pelätä pientä ääntelevää ja liikkuvaa pehmoeläintä, mutta sitä isommat lapset ovat niistä innoissaan. Kokemuksesta liikkuvat pehmolelut ovat pitkäikäisiä leluja ja mukana monissa lasten leikeissä. 

Myös muita liikkuvia pehmoja kuin koiria ja kissoja

On olemassa myös muita liikkuvia ja ääntäviä pehmoja kuin pikkukissat ja koirat. Esimerkiksi laulava härkä on kaikessa absurdiuksessaan melkoisen hauska lahja kenelle tahansa. Laulava härkä laulaa hauskaa melodiaa ja liikuttaa peppuaan. Se aktivoituu liikkeestä, joten se voi yllättää jos se on kytkettynä päälle... Laulava härkä sopii hauskaksi lahjaksi myös aikuisten hassuihin juhliin, esimerkiksi nelikymppisille. Sen voi tilata netistä, ainakin Lelufantti-lelukaupassa myydään laulavia härkiä.

Jos joku väittää, että lehmät eivät osaa lentää, niin hän on väärässä. Nyt on nimittäin saatavilla lentävä lehmä, joka tosin ei ole pehmeä muuta kuin siivistä, vaan kova ja muovinen. Lehmä kiinnitetään kattoon narulla, sille annetaan vähän vauhtia ja niin se lentää! Räpyttelee siipiään kuin lintu!

 

Siirry alkuun