Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Big
Brio
Clementoni
Hape
Jabadabado
Kidkraft
Melissa & Doug
Siku
Tildo
Tuomas Veturi
Leaf
Mission
Sekalaiset
Sevi
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
CDON lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Junaradat

232 tuotetta 3 kaupasta
< Edellinen

Brio on puujunaratojen ykkönen

Puinen junarata on yksi lelujen ehdottomista klassikoista. Kestävä, ikuinen, liikettä kiinnostavasti symbolisoiva puinen lelujunarata on aina kiehtonut paitsi lapsia myös aikuisia.

 

Puisten junaratojen alkuunpanija on tietysti ruotsalainen Brio, joka on tehnyt ja myynyt erilaisia puisia leluja jo 1800-luvulta saakka. 1940-luvulta lähtien Brio on varustanut myös Ruotsin kuninkaallisen lastenhuoneen, joten Brion monipuoliset junaratatarvikkeet ovat myös kuninkaallisille tuttuja.

Nykyään Brion puisia leluja ei enää valmisteta Ruotsissa, mutta yritys ja brändi ovat edelleen ruotsalaisia. Laadusta yhtiö ei tingi eikä turvallisuudesta. Siksi leluissa käytetään pelkästään turvallisia maaleja, eikä niihin laiteta ylimääräisiä kemikaaleja.

Yhteensopivuus eri valmistajien välillä

Brio on eittämättä tunnetuin puuisten junaratojenvalmistaja. Nykyään vastaavin kiinnityksin ja samalla raideleveydellä saa edullisempia junaradan osia myös muilta merkeiltä, esimerkiksi Kidkraftilta, Tildolta, Ikeasta ja Biltemasta. Myös Tuomas Veturin junat ovat yhteensopivia kaikkien edellä mainittujen ratavalmistajien kanssa. 

 

Voit yhdistää näiden valmistajien tuotteet keskenään:

  • Brio
  • Kidkraft
  • Tildo
  • Vilac
  • Ikea
  • Biltema
  • Tuomas Veturi

 

Junarata on koko perheen lelu

Brio mainostaa, että junarata sopii arjen ja juhlan huviksi 1,5-vuotiaasta aina 99-vuotiaaseen saakka. Tämä on käytännössäkin totta, sillä junaratoja on kautta historian yleensä koottu yhdessä, koko perheellä. Junarataleikeissä parasta hommaa onkin juuri radan rakentaminen ja sen toiminnallisuuden testaaminen, ja sitä on hauskaa tehdä yhdessä vanhempien ja vaikka isovanhempien kanssa.

Rakenna ihan omanlainen junarata

Brion junaratavalikoimissa on satoja ellei tuhansia erilaisia osia ja komponentteja. Puinen rataelementti on aina sama, siinä on tosin on eri kokoisia mutkia, mäkiä, risteyksiä ja luiskia, mutta ideana elementeissä on, että niistä voi varioida loputtomiin erilaisia junaratoja. 

Rata on siis vain aihio, jonka päälle aletaan rakentaa toiminnallisuutta. Alkuperäiseen junarataan kuului perusjuna, jossa vaunut tarttuivat toisiinsa magneeteilla. Nykyään Briolla on useita, jopa kymmeniä erilaisia junia ja vetureita, jotka useimmiten toimivat pattereilla. Näistä lähtee ääniä, niissä on erilaisia nopeuksia. Upean toiminnallisen kokonaisuuden saa asettamalla useita erilaisia ja eri nopeudella kulkevia junia samoille raiteille ja ohjata näitä Brion pysäyttimillä.

Brion junarata muuttuu aivan oikeaksi infrastruktuuriksi erilaisilla juna-asemilla, tunneleilla, silloilla, valoristeyksillä ja tasoristeyksillä.

Myös autotiet ja venereitit junien yhteyteen

Briolla on myös puisia autoteitä ja tietysti autoja, joilla pystyy rakentamaan junaradan ympärille kokonaisen kaupungin. Autojen ja junien sisään voi asettaa pieniä puisia ihmisiä, jotka tekevät kaupungin eläväksi. Puisista palikoista voi rakentaa taloja ja kerrostaloja junaradan ympärille.

 

 

Siirry alkuun