Lelut & lelukaupat netissä

Legot

278 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Lego on yksi rakastetuimmista lelumerkeistä

Lego on yksi Pohjoismaiden ja ehkä koko maailman suurimmista menestystarinoista! Tanskalainen Lego on viihdyttänyt lapsia 1970-luvulta saakka, ja tänä päivänä se on suositumpi kuin koskaan.

Pienessä tanskalaisessa Billundin kylässä puusepän poika Godtfred Kirk Christiansen keksi Lego-palikan ja sen nerokkaan kiinnitystekniikan jo vuonna 1949. Poika kehitti yhdessä isänsä kanssa palikan muoviseksi tuotteeksi, joka patentoitiin vuonna 1958. Sen jälkeen Lego palikan tarina onkin historiaa. Lego on edelleen Christiansenin perheen omistuksessa.

1970-luku, muovin vuosikymmen, on Lego-palikankin läpimurtoaikaa, sillä silloin yksinkertainen palikka löi läpi koko länsimaisessa maailmassa lasten leluina. Samalla vuosikymmenellä lapsiin alettiin muutenkin panostaa, joten lapsille suunnattuja tuotteita alkoi olla markkinoilla pilvin pimein. Lego-palikat olivat kuitenkin lunastaneet paikkansa lasten suosikkeina, eikä paikka ole sittemmin mihinkään hävinnyt.

Lego monipuolistuu

Aluksi Lego oli ajan trendin mukaisesti keltaisia, punaisia ja ruskeita palikoita, joista lapsi kykeni mielikuvituksensa rajoissa rakentaa mitä tahansa. Lego-ukot olivat yksinkertaisia unisex-hahmoja, joilla ei ollut sukupuolta. Legon rinnalle tuli Lego Dublo, eli suurempi, taaperoille tarkoitettu rakennussarja.

Lego pysyi vanhassa moodissaan niin pitkään, että lähes tipahti kehityksen kelkasta. 2000-luvulla vasta Lego alkoi kunnolla monipuolistua. Sittemmin Lego alkoi tuottaa ajankohtaisten teemojen mukaisia rakennussarjoja, jotka alkoivat heti myydä kuin häkä. Teemat ammennetaan esimerkiksi Disneyn elokuvista tai muista ajankohtaisista elokuvista tai kiinnostavista lasten teemoista.

Lego teemat

Lego System on Legon vanhin teema, joka tarkoittaa ihan peruspalikoita sekä hahmoja. Tätä sarjaa edustaa esimerkiksi Lego City sarja, jossa on kaikkea tavalliseen elämään liittyvää, lähinnä pojille suunnattuja aiheita. Lego Techic teema on niinikään vanha, suomalaisittain tekniikkalegoina tunnetussa sarjassa voi rakentaa ajoneuvoja ja koneita, joihin saa vaikka moottorin. Sittemmin on valmistettu myös eriaiheisia Lego lautapelejä.

Uudet Legosarjat

Tällä hetkellä uusimpia ja suosituimpia Lego teemoja ovat Lego Ninjago, Lego Chima, Lego Architecture, hieman pienemmille tarkoitetut Lego Creative -sarjat sekä tyttöjen sarjat Lego Friends, Lego Princess ja aivan uusimpana Lego Frozen. Trendien mukaisesti Legoissakin on fantasiaa Lord of the Rings ja Hobbit sarjoissa.

Erilaisia Lego sarjoja ja paketteja on satoja erilaisia, joten kauppojen on mahdotonta pitää kaikkia valikoimissaan. Siksi ehdottamasti laajin valikoima Legoja löytyy netistä, erityisesti Lelukaupat.com sivuston kautta, sillä täällä voi vertailla kaikkien tuotteiden hintoja.

  • Lego on maailman suurin leluvalmistaja
  • Legon uusimpia teemoja ovat Lego Chima ja Lego Frozen
  • Lego on useimmiten lasten toivotuimpia joululahjoja länsimaissa
Siirry alkuun