Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alga
Big
Danspil
Hasbro
Lautapelit
Monopoly
Munchkin
Peliko
Princess
Ravensburger
Tactic
Trivial Pursuit
Cat
Enigma
Jumbo
Minecraft
Sekalaiset
Trex
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Perhepelit

91 tuotetta 3 kaupasta

Perhepelit tuovat perheen yhteen

Perheen yhdessä viettämä aika on äärimmäisen tärkeää, etenkin nykyisenä ylivirittyneenä aikana. Rauhallinen yhdessäolo antaa mahdollisuuden aikuisten ja lasten todelliseen kohtaamiseen ja kuuntelemiseen, jolloin vuorovaikutussuhteet kehittyvät normaaleiksi.

Menneinä aikoina lapset viettivät aikuisten kanssa paljon aikaa, etenkin äidin. Yhdessä aikaa vietettiin lähinnä työnteon merkeissä sekä tietysti iltaisin tuvassa istuen, naisten tehdessä käsitöitä, miesten jutustellessa ja lukiessa lehtiä. Joku saattoi mahdollisesti lukea jotakin, pienemmät leikkiä, mutta kenelläkään ei ollut mitään muuta todellisuutta mihin upota.

Nykyään jokaisella on älypuhelin, jonka todellisuuteen itse kukin uppoaa monta kertaa päivässä, pois tästä hetkestä. Perheen sisäiseen dynamiikkaan tällainen häviäminen alkaa vaikuttaa, mikäli sitä tapahtuu liikaa, jopa niin paljon, että aikuiset ovat enemmän läsnä some-todellisuudessa kuin oman perheensä keskellä. Tähän on todella herätty vasta viime vuosina, kun tutkijat ovat huomanneet uuden ongelman: pienet lapset, jotka eivät ole oppineet puhumaan vuorovaikutuksen puutteessa!

Perhepelit yhteisenä tekemisenä

Jotta voisimme ehkäistä älypuhelimen tuomia lieveilmiöitä, meidän on todella äärimmäisen tärkeää pohtia, kuinka vietämme aikaa lastemme kanssa. Vietämmekö aikaamme heidän kanssaan, mutta todellisuudessa emme ole lainkaan läsnä räplätessämme puhelinta? Näin näytämme myös esimerkkiä älypuhelimen käytöstä lapsellemme...

Nykyään lapsia on hankalaa ottaa töihin mukaan, tietysti kotitöihin, ruuanlaittoon, siivoamiseen ja muuhun yhteiseen työhön kotona. Yhteistä tekemistä kannattaakin keksiä, mutta ei niin, että sitä lähdettäisiin aina tekemään johonkin pois kotoa. Kodista kannattaa pyrkiä rakentamaan turvallinen ja rauhallinen paikka, jossa kaikki viihtyvät. Siksi esimerkiksi perhepelien pelaaminen yhdessä olisi äärimmäisen hyvää yhdessäolemista ja tekemistä.

Mitkä ovat perhepelejä?

Perhepeleiksi voidaan laskea mitkä tahansa pelit, joita voi yhdessä pelata. Siis nimeomaan lautapelit, pöydän ääressä yhdessä pelattavat pelit. Pelin kannattaa olla sellainen, johon kaikki perheen lapset voivat osallistua. Esimerkiksi sanapelit ovat paitsi kehittäviä myös hauskoja, esimerkiksi Rummikub, Alfabet tai Scrabble. Myös Piirrä ja arvaa, Pictionary sekä Aliaksen erilaiset versiot ovat aivan upeita pelejä koko perheelle.

Siirry alkuun