Lelut & lelukaupat netissä

Pulmapelit

21 tuotetta 3 kaupasta

Parhaat pulmapelit netistä

Kaikki tuntevat Rubikin kuution, tuon värikkään kantikkaan esineen, joka on toisille oikea kiusankappale ja toisille muutamassa minuutissa selvitetty hauska haaste?! Rubikin kuutio on pulmapelien klassikko, edelleenkin erittäin suosittu.

Rubikin kuutiossa kuution joka sivu täytyy saada täyteen samanvärisiä osasia. Tämä on monille sula mahdottomuus ratkaista, toiset taas ratkaisevat arvoituksen muutamassa minuutissa.

Pulmapeleillä tarkoitetaan Rubikin kuution kaltaisia erittäin suurta älyllistä haastetta tarjoavia pieniä esineitä, useimmiten kolmiuloitteisia, joissa on jokin arvoitus ratkaistavana. Osaset täytyy esimerkiksi saada irti toisistaa, renkulat pelkästään esineet toiselle tai molemmille puolille, lenkki aukaistua tai muuta vastaavaa.

Pulmapelit kehittävät aivoja

Vaikka ihmiset aivot ovat aika lailla samankaltaiset, on niissä selviä eroja eri alueen vahvuuksissa. Toisille pulmapelien vaatima looginen ja matemaattinen hahmotuskyky on suorastaan äärimmäisen haastavaa ja mahdotonta. Toisen aivot taas ovat kuin tehty ratkaisemaan juuri tämänkaltaisia loogista päättelyä vaativia arvioituksia.

Pulmapeleistä on kuitenkin hyötyä jokaiselle, sillä niillä aivoja voi sopivasti myös haastaa. On myös mahdollista jonkun verran kehittää omaa loogista päättelykykyään, ja tähän pulmapelit ovat oivallinen väline. Vanhuksilla pulmapelit pitävät hyvin aivojen toimintoja vireinä, jolloin erilaiset muistisairaudet pysyvät helpommin loitolla.

Pulmapelit koko perheelle

Pulmapelejä ei ole tarkoitettu ainoastaan aikuisille, vaan kuka tahansa voi yrittää ratkaista niitä. On olemassa aivan pieniä lapsiakin, jotka selvittävät Rubikin kuution minuutissa, kun taas useimmat aikuiset eivät sitä selvitä koko elinaikanaan.

Pulmapelit on kuitenkin suunniteltu niin, että niitä ratkaisee aina yksi kerrallaan, sillä usein sitä on mahdotonta yrittää yhdessä ratkaista. Niissä on myös jujunsa siinä, että jokainen saa tehdä oivalluksensa ihan itse. Siten pulmapelit eivät sovellu yhdessä pelattaviksi.

Siirry alkuun