Lelut & lelukaupat netissä

Lapset ovat innokkaita askartelijoita, mutta aikuisille soveltuvat sakset ovat pieniin käsiin auttamatta liian suuret. Lisäksi aikuisten malleissa on yleisesti ottaen terävä kärki, mikä lisää loukkaantumisriskiä kaikkein pienimpien parissa. Turvalliseen saksien käsittelyn opetteluun on siis hyvä hankkia lasten sakset, joista löytyy tylppä kärki ja luonnollisesti myös liukumaton kahvamateriaali tukevan otteen saamiseksi.

Millaiset sakset meille?

Lasten sakset ovat hyvä apuväline niin päiväkotilaiselle kuin koululaiselle, joten saksien valikoima on myös sen mukainen. Saksiin on usein merkitty ikäraja, mikä helpottaa oikean koon valintaa. Mikäli ikärajaa ei ole merkitty, vertaa itse saksien mittoja. Pienemmille askartelijoille sopivat tylppäkärkiset, lyhyet sakset, kun taas vanhemmalle koululaiselle voi jo antaa teräväkärkisemmät, hieman suuremmat sakset. Joissakin malleissa on kolmiaukkoiset kädensijat ohjaamaan oikeanlaisen otteen saamisessa. Saksia löytyy myös eri tavoin koristeltuina, joten voit löytää pienen etsinnän jälkeen, vaikka lapsesi lempieläimen kuvilla varustellut sakset askarteluhetkiä piristämään. Muista kuitenkin mennä muotoilu edellä, sillä saksissa käyttömukavuus on tärkein ominaisuus.

  • Katso saksien koko iän mukaan
  • Mieti, mihin käyttöön sakset tulevat

Oikeanlaisten saksien valinta

Monessa eri muodossa tulevat lasten sakset voivat pistää miettimään, mikä on paras valinta omaan perheeseen. Käyttäjän ikä on ensimmäinen huomioon otettava kriteeri, sillä mitä pienempi lapsi, sitä pienemmät saksetkin tarvitaan. Koululaisen sakset puolestaan saattavat olla melkein yhtä isot kuin aikuisenkin. Tylppä kärki suojaa pienempiä lapsia, mutta lapsen kasvaessa tämä tulee jossain vaiheessa tarpeettomaksi. Tässä vaiheessa onkin sitten kannattavaa hankkia jo hieman teräväkärkisemmät sakset, joiden leikkaustarkkuus on parempi kuin tylppäkärkisissä saksissa.

Siirry alkuun