Lelut & lelukaupat netissä
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
3M
ABC
Aba
Alex
Angel
Avengers
Baby Dan
Bamse
Benbat
Bestway
Big
Brio
Britax
Cam
Caterpillar
Chicco
Classic World
Clementoni
Cotoons
Danspil
Dinosaur
Disney
Disney Princess
ELC
Eichhorn
Emma
Falk
Ferrari
Fisher-Price
Geggamoja
Geomag
Goki
Hape
Happy Baby
Happy Friend
Hasbro
Hot Wheels
Infantino
Intex
JCB
Jabadabado
Jukka
Junior Home
Kidkraft
Kids Concept
Kidz Delight
Kurio
Lamaze
Laugh & Learn
Le Toy Van
Lego
Little Tikes
Mattel
Mega Bloks
Melissa & Doug
Micki
Milana
Mumin
Munchkin
Muumi
My Little Pony
Paw Patrol
Peppi Pitkätossu
Pinolino
Plasto
Playgro
Pokemon
Pony
Princess
Quercetti
Redbox
Roommate
Rubens Barn
Safari
Sassy
Schleich
Ses
Shopkins
Skip Hop
Smartmax
Smoby
Smurffit
Spiderman
Star Wars
Stoy
Superman
Swing
Syma
TY
Teddy Mountain
Teddykompaniet
Tomy
Trefl
Tuomas Veturi
Turtles
Vilac
Vtech
Wheely Bug
Amazonas
Apple
Aquadoodle
Autot
Babblarna
Babies
Babymoov
Babynest
Bambu
Bbjunior
Bkids
Bloomingville
Cat
Christmas
Djeco
Elephant
Feber
Fehn
Fly
Friends
Frozen
Funny
Hauck
IPlay
Injusa
Italtrike
James
Jellycat
Jollein
Jumbo
Junior
Keenway
Kiddieland
Krea
Labyrinth
Leaf
Lexibook
Maze
Medela
Mercedes
Moon
Mudpuppy
Nalle
Nattou
Naturezoo
Oball
Palapelit
Parrot
Pehmolelut
Pelit
Pieces
Poker
Police
Rainbow
Retro
Ring
Roba
Sebra
Sekalaiset
Simba
Simbadickie
Spiral
Step2
Stor
Sunny
Suntoy
Thunder
Tineo
Tolo
Twilight
Up
Viking
Volkswagen
Vulli
Winther
Zazu
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
CDON lelut
Coolshop lelut
Eurotoys
Lelufantti lelukauppa
Poista kaikki suodattimet

Vauvalelut

5230 tuotetta 4 kaupasta
< Edellinen

Vauvalelut perheen pienimmille

Vauvat ja taaperot voivat oppia enemmän maailmasta sellaisten lelujen avulla, jotka on suunniteltu heidän ikäänsä ja kehitysvaiheettaan ajatellen. Noin kuuden kuukauden iässä useimmat lapset ovat kehittäneet jonkinlaiset motoriset kyvyt, joita tarvitaan tarttumiseen, pyörimiseen ja esineiden yhteen hakkaamiseen. Vauvalelut, jotka stimuloivat näitä taitoja ovat hyviä vaihtoehtoja pienemmille lapselle. Vastasyntyneille ja vauvoille helistimet ovat selkeä suosikki. Vauvoille suunnatuiden lelujen kirjo lelukaupassa on nykyisin erittäin suuri. Alta löydät joitakin netissä toimivia lelukauppoja.

Fisher-Price ja Chicco lasten suosiossa

Vauvojen ja taaperoiden lelut tarjoavat monesti vauvoille juuri oikean määrän aktiviteettia olematta ylistimuloivia tai liian kalliita. Yritykset kuten Fisher-Price ja Chicco tarjoavat suosittuja vaihtoehtoja kuten Rainforest Monkey -purulelun, pehmeän avainhelistimen tai Hello Baby Phone -helistimen.

Helistimet ensimmäisiä leluja

Vauvojen lelutHelistinten ja purulelujen lisäksi vastasyntyneiden lasten erityisesti rakastamia leluja ovat leikkikaaret ja matot, jotka tarjoavat pehmeän ja turvallisen paikan leikkiä ja tutkia ympäristöä. Koska erittäin nuorilla vauvoilla on rajoittunut liikuntakyky, voi visuaalisesti stimuloiva ja miellyttävä paikka tarjota tilan, jossa lapsi voi tarkkailla maailmaa ja kohdata samalla kehitykselliset tarpeensa. Chicco tarjoaa nokkelaa Cuddler & Gym -tuotetta, joka ei ainoastaan tarjoa värikkäitä ja äänillä varustettuja riippuvia leluja, vaan siinä tulee mukana myös laukku johon maton voi pakata mukaan otettavaksi. Se muuttuu myös pieneksi pesäksi nostamalla reunat ylös. Tämä ominaisuus suojaa pientä vauvaa auringolta ja hyönteisilt, kun vauvaa ollaan ulkoiluttamassa luonnossa. Tämä pieni pesän kaltainen paikka on vauvalle varmasti mieluisa ja se myös lisää vauvan turvallisuuden tunnetta.

Lelut kehittävät motoriikkaa

Kahdentoista kuukauden ikäisille vauvoille tarkoitetut vauvalelut auttavat vauvoja kehittämään ketteryyttä ja motorisia taitojaan. Nämä lelut rohkaisevat lasta käyttämään fyysisesti ja auttavat vauvoja kävelemisessä, työntämisessä tai konttauksessa. Suuret vauvalelut kuten kuorma-autot, traktorit ja lumiaurat, joita esimerkiksi korkealaatuisia kotimaisia muovileluja valmistava Plasto tuottaa, rohkaisevat lasta käyttämään koko kehoaan liikkumiseen ja kehittävät myös nopeutta. Nämä vauvalelut ovat erittäin monipuolisia sillä ne sopivat yleensä niin sisäleikkeihin kuin ulkokäyttöönkin. Fisher-Price tarjoaa kätevää aktiviteettivaunua, joka mukaantuu lapsen kasvun ja kehityksen mukaisesti; sen voi muuttaa työntökärrystä vaunuiksi jne. Se toimii aluksi lapsen tukena ensimmäisten huterien askelten sekä tasapainon harjoittelussa, mutta se muuttuu myös käteväksi kärryksi, jolla taapero voi kuljettaa rakastamansa vauvalelut tai aarteet haluamaansa paikkaan. Myös Chicco tarjoaa aktiviteettivaunuja, jotka ovat hieman edellä mainittua tavanomaisempia, mutta jotka tarjoavat lapselle lähes kaikki samat hyödyt kuin Fisher-Pricen vaunu.

Lelut tulee valita iän ja kehitystason mukaan

Sen lisäksi, että vauvalelut valitaan iän mukaisesti, on myös hyvä valita lelut vauvan temperamenttin tai kehityksen mukaan. Puuha-aiheiset vauvalelut ovat tarkoitettu stimuloimaan lapsen vuorovaikutusta, liikettä ja liikuntaa, ja ne ovat erittäin viihdyttäviä suurimmalle osaa sekä pikkuvauvoista että taaperoista. Fisher-Price tarjoaa kaikenlaiset vauvalelut esim. Rhythm & Moves Stand-Up Ballcano puuhalelu sopii perheen pienemmille. Lapsi täyttää lelun keskustan värikkäillä palloilla ja napauttaa sen jälkeen ylhäällä olevaa palloa, tai vaihtoehtoisesti keskellä olevaa hahmoa niin, että pallot kierivät alas ramppia pitkin. Lelun runsaat värikkäät valot ja iloinen musiikkitoiminto rohkaisevat lasta liikkumaan ja aloittamaan tanssin. Tämä on lapselle luonnollinen tapa liikkua.

Valitse kestävät vauva- ja taaperolelut

Vauvalelut jotka varmasti kestävät ajan hammasta ovat pehmolelut, ja ne ovat yksi harvoista vaihtoehdoista, jotka ilahduttavat niin pieniä kuin vanhempiakin lapsia. Nämä pehmeät ja söpöt vauvalelut ovat suosittu vaihtoehto unikavereiksi sillä niistä on helppo pitää kiinni ja niitä voi halia ja paijata. Koska lasten tarpeet on syytä ottaa huomioon myös öisin, on markkinoilla runsaasti vaihtoehtoisia yövaloja kuten Fisher-Price Discover ’n Grow Light Up & Go. Nämä antavat vanhemmille mahdollisuuden nähdä soittaen samalla lasta rauhoittavaa musiikkia, joka auttaa pienokaista pääsemään takaisin unten maille.

Lelukauppojen vauvalelut

Netin lelukaupoista löytää nykyään melkoisen valikoiman leluja vauvalle jo aivan elämän ensimmäisistä kuukausista lähtien. Netin valikoima ei rajaudu pelkästään kaikille tuttuihin helistimiin ja mobileihin, vaan lelukaupoissa avautuu kokonainen vauvalelujen maailma. Lelujen valinnassa on tärkeää huomioida kirkkaat värit, selkeät kuviot ja pehmeät, pyöreät muodot.

Leikkimatot vastasyntyneille

Erilaiset aktivoivat leikkimatot soveltuvat jo aivan vastasyntyneille vauvoille. Fischer Pricen sademetsäteeman ympärille rakennettu leikkimatto kuljettaa vauvan suoraan eksoottiseen tunnelmaan. Leikkimatolla maaten vauva voi kuunnella erilaisia sademetsän ääniä, kosketella erilaisia pintoja ja katsella sademetsän värikkäitä eläimiä. Eläimiä voi siirrellä ja kiinnitellä eri puolille, jolloin lapsi innostuu niitä kurottelemaan sekä tutkimaan ympäristöään niin selällään kuin mahallaan maaten. Aina ei vauvan leikin tarvitse olla aktivoivaa, ja ruotsalaiselta Teddykompanielta löytyy hellyyttäviä eläinhahmoja niihinkin tilanteisiin, kun vauvan on aika rauhoittua ja nukahtaa: valikoimasta löytyy niin uniriepuja kuin ripustettavia, soivia pehmoeläimiä.

Lahjaidea vauvalle

Takuuvarma vauvaleluhitti on Mickin iso, värikäs ja pehmeä lohikäärme, jonka täytteenä on 60 kirkkaan väristä palloa. Tuohon mukana kulkevaan pallomereen tekee varmaan aikuisenkin mieli kömpiä, mutta ehkä annetaan yli puolivuotiaille vauvoille etuajo-oikeus pallomerileikkeihin. Hieman vanhemmille, 1-vuotiaasta ylöspäin, soveltuvat erilaiset palikkapelit ja esimerkiksi BRIOn hakka-lelut. JaBaDaBaDo:n iloisten väristen palikkalaatikoiden kanssa lapsi oppii hahmottamaan erilaisia muotoja ja kehittää motoriikkaansa.

Erilaiset vauvalelut ovat siis paitsi hauskoja, myös ensiarvoisen tärkeitä lapsen oppimisen kannalta.

Siirry alkuun